Chist Trichilemal (chistul pilar) – Tratament si Simptome

Chist Trichilemal – Tratament si Simptome

chist trichilemal

Simptome Chist Trichilemal:

Simptomele apar sub forma unor umflaturi in zona scalpului care nu provoaca dureri la inceput. Sunt doar deranjante estetic deoarece in timp ajung la o marime considerabila. Este bine de stiut ca un pacient poate avea mai multe chisturi de diferite dimensiuni. Este foarte recomandat sa consultati un dermatolog atunci cand aveti impresia ca apar primele simptome.

Identificarea acestor chisturi facuta din timp este benefica pentru dumneavoastra deoarece eliminarea lor cand inca au o dimensiune mica se face mult mai usor.

Ce este Chist Trichilemal:

Chistul Trichilemal este o tumoare chistica ce contine keratina amestecata cu compusi de degradare ce provin din radacina externa a firului de par. Cazurile cele mai des intalnite sunt la persoanele de gen feminin.

Tratament Chist Trichilemal:

Tratamentul este doar chirurgical, in termeni medicali excizie chirurgicala. Pentru aceasta procedura se apeleaza la o anestezie locala iar chistul este extirpat complet deoarece are peretii foarte grosi. In urma interventiei chirurgicale se realizeaza sutura pentru a se inchide zona iar numarul firelor aplicate este variabil in functie de marimea chistului extirpat. Recuperarea post operatorie este usoara si relativ rapida.

Foarte important de stiut este ca posibilitatea de recidiva exista doar daca chistul nu a fost extras complet si au ramas resturi din care sa se regenereze.

Util:

Atunci cand te speli pe cap incearca sa palpezi cat mai mult pentru a identifica eventuale umflaturi din timp. Daca identifici asemenea umflaturi consulta un medic dermatolog si el iti va putea confirma daca este vorba despre chist trichilemal (chist pilar) sau despre o alunita sau o simpla umflatura aparuta din cauze diferite.